Vi fremstiller vores egne bordskånere af træ

20% of 100%
Der er ingen grund til at betale en masse penge for bordskånere i en butik, når du nemt kan fremstille dem selv. Disse bordskånere af træ er flotte, og så har de et naturligt udseende. Du kan evt. male dem i sjove farver, som matcher de farver, du har i din spisestue. Et lille tip op til jul: Bor et hul i bordskånerne, og før en snor gennem dem. Så har du en helt anderledes juleguirlande – lige til at hænge op.
 1. Trin 1: Skær træstammen ud i skiver med en tykkelse på ca. 2 cm.
 2. Trin 2: Slib skærefladerne, så de er fri for splinter og uregelmæssigheder.
 3. Trin 3: Aftør skiverne med kluden. Sørg for at fjerne alt støv.
 4. Trin 4: Hvis du ikke er tilfreds med udseendet af naturligt træ, kan du male eller tegne motiver på bordskånerne, f.eks. relaterede til jul eller vinter. Når malingen er tør, kan du påføre et beskyttende dæklag af klar lak.
 5. TIP!

  Hvis du har erfaring med at tegne på træ med et brændejern eller en loddekolbe, kan du fremstille motiverne på den måde. Eller du kan benytte fototryk, altså et overføringsbillede fremstillet ud fra et fotografi.
 6. Tip: Det er nemt at omdanne bordskånerne til en juleguirlande. Du borer ganske enkelt et lille hul i hver enkelt bordskåner, fører snor (eller bånd) igennem og hænger guirlanden op.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Vi fremstiller vores egne bordskånere af træ

1
1 of 5

2 i alt

 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  2