Vi fremstiller vores eget badekarbord af træ

100% of 100%
Det er blevet tid til at slappe af i dit eget selskab. Du åbner for vandet, skænker et glas vin og finder en bog. Men hvor gør man af den slags? Det, du har brug for, er et badekarbord! Slut med stille glas på kanten af badekarret.
 1. Trin 1: Mål bredden af badekarret fra udvendig kant til udvendig kant. Udmål denne afstand på brættet og afsæt en skærelinje med anslagsvinklen og blyanten. Skær derefter med rundsaven, så der opstår to brædder.
 2. TIP!

  Mål altid fra begge ender af brættet, så skærelinjen forløber præcis midt på brættet. På den måde kan du nøjes med at skære én gang.
 3. Trin 2: Skær det korte stykke ud i tre mindre stykker a 40 cm.
 4. Trin 3: Mål bredden af badekarret fra indvendig kant til indvendig kant. Anbring de to brædder parallelt på gulvet og afsæt denne afstand med anslagsvinklen og blyanten på dem begge.
 5. Trin 4: Anbring ét af de små træstykker langs hver af blyantslinjerne på bræddernes underside og fastgør dem med skruer. De små træstykker passer indvendigt i badekarret og sørger for, at badekarbordet ikke skrider. Fastgør de øvrige to små træstykker med skruer i nogenlunde samme afstand til venstre og højre for bræddernes midte. Disse to mindre træstykker afstiver badekarbordet.
 6. Trin 5: Bor et hul i det forreste bræt med 22-mm-træboret. Foretag to rette snit fra siden af brættet mod dette hul. Foretag det første snit mod hullets venstre side og det andet snit mod hullets højre side.
 7. Trin 6: Benyt et fyrfadslys som skabelon til at tegne omridset af to fyrfadslysestager på brættet med blyanten. Vælg selv et par hensigtsmæssige steder. Benyt derefter 40-mm-træboret til at fremstille fordybninger i brættet. Pas på ikke at bore for dybt! Det er jo ikke meningen, at der skal være hul igennem badekarsbordet. Benyt multiværktøjet til at slibe fordybningerne, så de bliver pænt runde og glatte.
 8. Trin 7: Slib hele emnet med the multiværktøjet.
 9. Trin 8: Lakér hele emnet med en klar lak beregnet til vådrum.
 10. Trin 9: Fyld vand i badekarret, tænd et par fyrfadslys, skænk et glas vin … og slap af.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Vi fremstiller vores eget badekarbord af træ

5
5 of 5

5 i alt

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0