Skjult føring af kabler

80% of 100%

Det er altid en god idé at gemme kabler diskret af vejen, dels af æstetiske hensyn, dels for at du selv og resten af husstanden ikke hele tiden går og snubler over dem. Det kan gøres på forskellige måder. Du kan fræse en kanal i væggen og indfælde et kabelrør eller en kabelkanal i væggen. Eller du kan bore et hul i væggen og føre kablerne gennem værelset på modsat side, hvor de måske er knap så iøjnefaldende. Et enklere alternativ består i at benytte kabelkanaler eller hule fodpaneler. De er utroligt nemme at installere og er samtidig pæne.

 1. Hule fodpaneler

  Hule eller fleksible fodpaneler er ideelle til at skjule kabler. De fastgøres til en bæreliste, der monteres på væggen. De findes i næsten alle de samme farver og mønstre som gulvlaminater, og der findes tilhørende ind- og udvendige hjørner og endestykker.

 2. Hvordan fastgør man dem?

  Bærelisten og fodpanelet kan sikres yderligere med stålsøm, skruer eller lim. Fordelen ved at benytte lim er, at der ikke er synlige søm- eller skrue hoveder. Skruerne har den fordel, at du nemt kan fjerne fodpanelet senere for at tilføje flere kabler.

 3. Tilpasning af længde

  Udmål den nødvendige længde fodpanel omhyggeligt og skær den til i gering (45°) i hjørnerne. Start med at fremstille den skråt afskårne ende, før du tilpasser fodpanelets længde. Hvis geringskæringen mislykkes, kan du på denne måde stadig nå at redde situationen.

 4. Limning

  Kom et antal klatter byggelim på fodpanelet. Lad fodpanelet med limklatter berøre væggen og tag det derefter af igen. Lad limen tørre i 5 minutter og sæt fodpanelet tilbage på væggen. Bank fodpanelet på plads, så det sidder solidt. Bemærk: Nogle typer byggelim hærder med det samme, så læs vejledningen først!

 5. Bank det på plads

  Fodpanelet bankes fast på plads med en gummihammer med en klods imellem for ikke at ødelægge det.

 6. Fodpaneler med clips (alle typer)

  Denne type fleksibelt fodpanel har mere plads bagved og fastgøres med specialclips. Kabeldelen af profilet har særskilte kanaler til lysnet- og lavspændingskabler.

 7. Selvklæbende kabelkanaler (alle typer)

  Hvis du kun har brug for at skjule nogle få kabler, og disse ikke er specielt tykke, kan du benytte selvklæbende kabelkanaler. Disse er nemme at benytte og ikke særlig iøjnefaldende, især på et hvidt fodpanel. Det betyder dog ikke, at de kan benyttes erstatte et fodpanel, idet de ikke yder nævneværdig beskyttelse af væggen.

 8. Gulvkanaler (alle typer)

  Gulvkanaler er ideelle til f.eks. at passere døråbninger. De findes i forskellige typer og dimensioner.

 9. Vægkanaler (alle typer)

  Vægkanaler er ideelle løsninger til (hjemme)kontorer, og de kan kombineres med vægmonterede afbrydere og stikkontakter. Fordelen er, at lavspændingskabler som tv-antenne, internet, telefon og Scart-kabler føres gennem en særskilt kanal. Det er sikrere og mindsker støj som følge af induktion mellem kabler.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Skjult føring af kabler

4
4 of 5

1347 i alt

 • 5
  694
 • 4
  283
 • 3
  135
 • 2
  101
 • 1
  134