Reparation af en vindueskarm af træ

78% of 100%

Det er let at reparere en vindueskarm af træ, så den holder i årevis. Efter spartling, slibning og maling vil vindueskarmen se ud som ny.

 1. Fjernelse af angrebet træ

  Vælg en arbejdsstilling, så du ikke risikerer at knuse ruden, og afskærm den eventuelt. Fjern derefter alt råddent træ med en hammer og en mejsel.

 2. Renlighed og ryddelighed er alfa og omega

  Vær omhyggelig med at fjerne alt tilbageværende råddent træ i vindueskarmen. Fjern alle stumper og rengør arbejdsområdet omhyggeligt.

 3. Behandling med træmasse

  Når det hele er rent, behandler du det beskadigede parti med træmasse. Det fungerer på én gang som lim og spartelmasse. Slib partiet, når det er tørt. Derefter påfører du et lag spartelmasse, som du lader tørre og derefter sliber. Derefter kan du male vindueskarmen.

 4. Udskiftning af større partier

  Hvis råddet har spredt sig over et større areal, anbefales det at udskifte en del af vindueskarmen. Det er bedre at fjerne lidt for meget sundt træ end at efterlade råddent træ med levende mikroorganismer. Tilstræb at skære kanterne i åbningen så rette og retvinklede som muligt. Derefter rengør du arbejdsområdet omhyggeligt med en støvsuger eller kost.

 5. Fremstilling af erstatningsdel

  Fremstil en ny del med samme form og i samme træsort til erstatning for det rådne stykke, du fjernede. Vær omhyggelig med at få det til at passe præcist ind i åbningen.

 6. Erstatningsdelen fastgøres med epoxyresin

  Kom ufortyndet epoxyresin på begge flader. Lad resinen størkne kortvarigt og sæt det ny stykke ind åbningen. Epoxyresin fungerer samtidig som spartelmasse, så du kan benytte det til at udfylde eventuelle mellemrum mellem det ny stykke og vindueskarmen.

 7. Slibning og maling

  Når du er færdig med reparationen, mangler du bare at slibe arbejdsområdet og male det hele over.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Reparation af en vindueskarm af træ

3.9
3.9 of 5

348 i alt

 • 5
  179
 • 4
  73
 • 3
  18
 • 2
  26
 • 1
  52