Opsætning af lodrette persienner

76% of 100%

Hvis du har vinduesrammer i standardstørrelse, vil du sandsynligvis kunne finde lodrette persienner i den rigtige bredde. Men det er nemt at indstille gardinernes bredde til den rigtige størrelse. For at sikre dig, at de passer godt, bør du købe gardiner, der er en smule længere end vinduesrammens højde. Du kan købe lodrette persienner i forskellige farver og materialer, f.eks. vinyl, aluminium og tekstiler.

 1. Rette ting på rette sted

  Der er flere forskellige måder at sætte persienner op på afhængigt af tilgængelig plads og smag: Ved hjælp af afstandsstykker, som du anskaffer separat, kan du også montere persiennernes topskinne frithængende i en selvvalgt højde. Montér persiennerne i en passende afstand fra vindueskarmen, der tager højde for lamellernes bredde, så de kan åbne og lukke frit. Benyt afstandsstykker, hvis persiennen ikke skal sidde i loftet.

 2. Afkort skinnen

  Hvis du får brug for at afkorte skinnen, så start med at løsne skruen i endehætten og skyd endehætten langs skinnen til umiddelbart før skærelinjen. Stram snoren og tilspænd skruen i endehætten. Anbring skyderne, så lamellerne er jævnt fordelte, når persiennen er hængt op. Afkort skinnen med en sav og fil kanten glat.
  Du skal fjerne én skyder og lamel for hver 100 mm, skinnens bredde skal reduceres med. Løft endehætten forsigtigt med en skruetrækker og før de øvrige skydere forbi den. Derefter klikker du den første skyder på plads med endehætten.

 3. Montering af skinnen direkte i loftet

  Hold skinnen på plads med snoren i den rigtige side. Afsæt de huller, der skal bores i loftet, gennem de forborede huller i skinnen. Bor hullerne med et 6-mm-murbor og sæt dyvler i. Derefter skrues skinnen på plads, så skruehovedet går ind i udsparingen i skinnen. Du kan også montere skinnen i loftet med clips, så den er nem at tage ned igen.

 4. Montering af skinne med beslag

  Vælg, hvor det første beslag skal placeres, og afsæt de huller, der skal bores. Bor hullerne med et 6-mm-murbor og sæt dyvler i. Derefter skruer du beslaget på og skruer skruerne halvvejs i. Derefter fastgør du det andet beslag i samme afstand fra den modsatte ende af skinnen. Hvis du får brug for et tredje beslag, så fastgør det midt mellem de to andre beslag.

 5. Fastgørelse af lamellerne

  Når du har monteret skinnen, kan du fastgøre lamellerne. Skyd metalbøjlerne ind i sømmene foroven i lamellerne. Tag den første lamel og afsæt den nødvendige højde ved at folde den nederste kant af lamelmen opad. Efterlad et mellemrum på 15 mm fra gulv eller vindueskarm. Læg 90 mm til lamellens længde over foldelinjen og klip derefter resten af lamellen af.

 6. Montering af lodder på lamellerne

  Der findes forskellige typer lodder, der gør, at lamellerne hænger flot alene ved tyngdekraftens hjælp. I nedenstående eksempel skyder du en plastclips med små kroge over underkanten af lamellen med krogene vendt opad. Skyd ca. 30 mm af lamellens materiale gennem revnen i metalloddet. Derefter drejer du loddet to halve omdrejninger opad. Loddet er nu helt dækket af stoffet. Til slut fastgør du plastclipsene over stoffet og lodderne.

 7. Fastgørelse af lamellerne

  Når det hele hænger korrekt, fastgør du snoren med plastringe i krogene på plastclipsene. Snoren er lang nok til en gruppe på fem lameller. Den sjette lamel bliver den første i næste gruppe på fem lameller. Klip overskydende snor af.
  Det tager normalt et par dage, før lamellerne hænger pænt – eventuelle folder forsvinder som regel af sig selv.

 8. Montering af lodrette persienner i et skråt vindue

  Du kan også montere lodrette persienner på et vindue med skrå overkarm. Persiennerne skal i så fald monteres, så lamellerne glider mod overkanten af vinduet, når persiennerne åbnes. Til det formål er det en fordel, hvis betjeningssnoren monteres i samme side. For at den enkelte lamel kan tildannes i præcis den rigtige længde, skal du efterlade små mellemrum mellem skinnens venstre og højre ende vindueskarmen. Du kan derefter justere lamellernes højde i forhold til vindueskarmen ved at skyde skinnen en smule op eller ned. Når du har placeret skinnen korrekt, kan du fastgøre underkanten, så den ikke glider nedad.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Opsætning af lodrette persienner

3.8
3.8 of 5

103 i alt

 • 5
  50
 • 4
  20
 • 3
  12
 • 2
  8
 • 1
  13