Opsætning af et spejl

74% of 100%

Du kan hænge spejle op både på badeværelset og toilettet eller alle andre steder i hjemmet - f.eks. i entréen, dagligstuen eller soveværelset. Kontrollér, at spejlet passer godt til rummet og matcher den øvrige indretning. Et spejl kan få et rum til at virke større.

Vigtige overvejelser
Før du begynder at bore huller i væggen, skal du sikre dig, at der ikke er vand- eller gasledninger eller elkabler på de påtænkte boresteder. Til det formål kan du benytte en elektronisk kabelsøger.

 1. Generel vejledning

  Spejlets midte skal være i øjenhøjde. Det vil for en gennemsnitsperson sige 1,65 m. Eller en smule lavere, hvis medlemmerne af din husstand ikke er så høje. Husk, at spejlets overkant skal sidde så højt, at høje personer også kan have glæde af det.

 2. Et badeværelsesspejl

  Et spejl er et uundværligt tilbehør på badeværelset eller toilettet. Spejlet skal være stort nok og sidde i en passende højde, og det er en stor fordel, hvis der er god naturlig belysning, der helst skal gøre det nemt at se sig selv ordentligt i spejlet.

 3. Spejlvarme (tilvalg)

  Hvis du er træt af at tage brusebad og ikke kunne se noget i spejlet bagefter, bør du overveje spejlvarme. Den monteres bag spejlet og forebygger kondensation.

 4. Gå det hele efter en sidste gang, før du går i gang med at bore

  Hvis du bliver nødt til at bore i fliser på badeværelset, så afsæt placeringen af borehullerne på to krydsede strimler afdækningstape (malertape). På den måde skrider boret ikke så nemt. Benyt et vaterpas eller følg mellemrummet mellem fliserne. Kontrollér derefter, at det andet hul flugter vandret med det første. Slå boremaskinens slagfunktion fra og benyt lavt omdrejningstal. Hullet skal være så dybt, at dyvlen går helt ind i væggen bag flisen. På den måde flækker flisen ikke, når du tilspænder skruen. Tilstræb at få de fleste komponenter til at sidde på linje – det giver det mest regelmæssige udseende.

 5. Vær omhyggelig med at vælge korrekt dyvel

  Til en væg af murværk eller beton benytter du 6-mm-universaldyvler, idet du borer hullerne med et bor af samme diameter. Til tungere spejle anbefales det at benytte 8-mm-bor og tilsvarende dyvler. Til meget tunge spejle (over 20 kg) anbefales det at benytte murankre.

 6. TIP!

  Se også den trinvise vejledning "Brug af dyvler".

 7. Opsætning af spejl

  Lette badeværelsesspejle er nemme at montere med spejlclips, pyntebeslag eller aluminiumsskinner. Pas på med silikonebaseret fugemasse – den kan være sur, så spejlbelægningen bliver nedbrudt.

 8. TIP!

  Gennem brug af optimal belysning kan du vælge at fremhæve spejlet eller lade det fremtræde mere diskret. Du får brug for en stikkontakt i nærheden af spejlet.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Opsætning af et spejl

3.7
3.7 of 5

319 i alt

 • 5
  156
 • 4
  53
 • 3
  22
 • 2
  24
 • 1
  64