Opsætning af billede

78% of 100%

Start med at finde ud af, hvor billedet skal hænge. Der er flere æstetiske faktorer at tage højde for, såsom billedets dimensioner og orientering samt loftshøjde, ledelinjer og belysning.

 1. Valg af format

  Billedets midte skal være i øjenhøjde. Det vil for en gennemsnitsperson sige 1,65 m. Et stort billede kan få et lille værelse til at virke større. Ophængning af flere små billeder under hinanden skaber en følelse af højde.

 2. Start med at udmåle placeringerne af alle billederne

  Tilstræb at få alle billederne til at sidde på linje – det giver det mest regelmæssige udseende. Når du har fundet et godt sted, holder du billedet mod væggen og vælger den præcise placering. Små billeder kan ophænges med én skrue, mens det til større billeder er bedre at benytte to skruer. Afsæt placeringen af det første hul og benyt et vaterpas til at afsætte det andet hul. Kontrollér derefter, at det andet hul flugter vandret med det første.

 3. TIP!

  Følg ledelinjerne på den væg, hvor billedet skal hænge. Det anbefales at hænge et bredt billede på en bred væg og et smalt billede på en høj væg. Store billeder tager sig bedst ud på en væg med et stort areal, og mindre billeder tilsvarende på et mindre areal. Hav altid tiden omgivelserne for øje, når du vælger placering.
 4. Hvilke dyvler skal der til?

  Til en væg af murværk eller beton benytter du 6-mm-universaldyvler, idet du borer hullerne med et bor af samme diameter. Til murværk eller beton skal bruges murbor.

 5. Belysning (tilvalg)

  Ved at vælge belysningen rigtigt, kan du fremhæve billedet eller lade det fremtræde mere diskret. Du skal trække et kabel fra stikkontakt eller benytte justerbare loftsmonterede spotlamper.

 6. Skinnesystem

  Et skinnesystem er meget nemt at sætte op. Disse systemer er velegnede til at ophænge billeder og andre dekorative indretningselementer på. Fastgør skinnen øverst på væggen med skruer og clips. Derefter kan du hænge dine billeder eller andre kunstværker op i de ønskede højder og nemt ændre placering, hvis du føler trang en dag.

 7. Opsætning af et skinnesystem

  Montér clipsene på væggen med en indbyrdes afstand på 400 mm ved hjælp af dyvler og skruer. Derefter klikkes profilet på plads på clipsen. De ståltråde, som dine billeder hænger på, glider ind i skinnen, der er nydeligt udført komplet med endehætter. Du kan justere højden af de kroge, som billederne hænger på.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Opsætning af billede

3.9
3.9 of 5

1143 i alt

 • 5
  574
 • 4
  243
 • 3
  98
 • 2
  78
 • 1
  150