Opsætning af badeværelsestilbehør

70% of 100%

Dit toilet eller badeværelse er ikke komplet uden tilbehør, som f.eks. håndklædestang, tandkrusholder, håndklædering, holder til hårtørrer, sæbeholder og toilethylde. Her fortæller vi dig, hvordan du kan montere alle disse ting let og smertefrit.

Vigtige overvejelser
Før du begynder at bore huller i væggen, skal du sikre dig, at der ikke er vand- eller gasledninger eller elkabler på de påtænkte boresteder. Til det formål kan du benytte en elektronisk kabelsøger.

Husk at bære handsker og sikkerhedsbriller, når du afmonterer det gamle tilbehør.

 1. Start med at udmåle placeringerne af alle komponenterne

  Tilstræb at få de fleste komponenter til at sidde på linje – det giver det mest regelmæssige udseende. Benyt fugerne mellem fliserne som ledelinjer. Kontrollér først, om det er muligt at bore hullerne i fugerne mellem fliserne. Det gør hullerne nemmere at bore, du beskadiger fliserne mindst muligt, og tilbehøret kommer til at sidde på en ret linje.

 2. Boring i en flise

  Hvis du alligevel bliver nødt til at bore i en flise, så afsæt placering af borehullet på to krydsede strimler afdækningstape (malertape). Dels gør det afsætningen nemmere at se på mørke fliser, dels er det med til at forebygge, boret skrider.

 3. Gå det hele efter en sidste gang, før du går i gang med at bore

  Hvis du f.eks. skal sætte en hylde op, så start med at holde den op på væggen på det påtænkte sted. Nivellér hylden med et vaterpas og afsæt placeringen på hyldens underside. Kontrollér derefter, at det andet hul flugter vandret med det første.

 4. Langsom boring gennem flisen

  Slå boremaskinens slagfunktion fra og benyt lavt omdrejningstal. Når boret er nået gennem flisen, kan du godt slå slagfunktionen til. Hullet skal være så dybt, at dyvlen går helt ind i væggen bag flisen. På den måde flækker flisen ikke, når du tilspænder skruen.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Opsætning af badeværelsestilbehør

3.5
3.5 of 5

112 i alt

 • 5
  48
 • 4
  20
 • 3
  10
 • 2
  7
 • 1
  27