Beskæring af hortensiaer

54% of 100%

Hortensia er en kraftig, næsten vedligeholdelsesfri busk. Den forbliver i blomst i seks måneder og kan ligefrem benyttes som hæk. Hortensiaer findes i to udgaver, nemlig planter, der blomstrer på gamle skud, og planter, der blomstrer på ny skud, og de skal beskæres forskelligt.

Du har sikkert allerede gættet, at de førstnævnte blomstrer på knopper, der blev anlagt året før. Disse hortensiaer kan beskæres før vinteren (efter blomstring) eller efter vinteren (før marts). De blomstrer sjældent, hvis de beskæres om foråret.

Hortensiaer, der blomstrer på ny knopper, gør det på grene, der vokser om foråret og fortsætter med at vokse efter beskæring. Disse hortensiaer kan beskæres i det tidlige forår.

 1. Hvilket værktøj får du brug for til at beskære dine hortensiaer?

  Beskæring af hortensiaer er ganske nemt. Til beskæring af blomster og grene kan du benytte en beskæringssaks.
 2. Hvordan skal hortensiaer beskæres?

  Hortensiaer, der blomstrer på gamle knopper, beskæres ved at klippe døde blomster af umiddelbart over det øverste par tykke, sunde knopper. Hortensiaer, der blomstrer på gamle hoveder, skal beskyttes ekstra godt mod nattefrost, så ny knopper ikke får frost. Det gør du ved at tildække busken med plantedug eller bobleplast. Fjern dugen eller bobleplasten, så snart frosten er gået af jorden.

  På hortensiaer, der blomstrer på ny skud om efteråret, er det ikke nødvendigt at fjerne døde blomster. Der udvikles ny blomster på den samme gren under døde blomster, og det beskytter ny blomster mod frost. Døde blomster kan klippes af i det tidlige forår for at give plads til ny blomster.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Beskæring af hortensiaer

2.7
2.7 of 5

242 i alt

 • 5
  53
 • 4
  41
 • 3
  23
 • 2
  22
 • 1
  103