Beskæring af frugttræer

62% of 100%
Frugttræer af rosenfamilien inddeles i to underfamilier: kernefrugt- og stenfrugttræer. Dan dig et overblik over, hvilken slags frugttræer du har i haven – for at give maksimalt udbytte skal de nemlig beskæres på forskellige tidspunkter.
 1. Hvornår skal frugttræer beskæres?

  Kernefrugttræer (1) omfatter æble- og pæretræer. Disse træer beskæres fra begyndelsen af januar til begyndelsen af marts. Hvis du starter med beskæringen tidligere, risikerer træet at pådrage sig sygdomme, der kan beskadige stænglen og grenene. Kernefrugttræer skal altid beskæres i tørt vejr. Beskæringen må aldrig finde sted i perioder med hård frost.

  Stenfrugttræer (2) omfatter kirsebær, blomme, fersken og abrikos. Det frarådes at beskære stenfrugttræer om vinteren pga. risikoen for infektion med meldug. Stenfrugttræer skal beskæres efter blomstringssæsonen i april/maj eller efter plukning i august/september.

 2. Hvilket værktøj får du brug for til at beskære dine frugttræer?

  Til beskæring af frugttræer får du normalt brug for en beskæringssaks, en beskæringssav og en grensaks. Benyt beskæringssaksen til tyndere grene, beskæringssaven til tykkere grene og grensaksen til grene, der er svære at nå.
 3. Hvordan skal frugttræer beskæres?

  Gamle grene og grene, der ikke sætter særlig meget frugt, beskæres til omkring 10 cm fra stænglen. Hvis en gren deler sig i to, fjernes den ene sidegren. Det skal optimal tilførsel af saft til frugterne. Grene, der vokser nedad eller indad, kan fjernes. Skær grenene af ved stænglen, så der ikke dannes ny skud.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Beskæring af frugttræer

3.1
3.1 of 5

190 i alt

 • 5
  59
 • 4
  38
 • 3
  19
 • 2
  18
 • 1
  56