SKIL trykstyring: mindre tryk, bedre slibning

Drikker du friskpresset appelsinjuice om morgenen? Og når du presser appelsinerne, trykker du så ofte hårdt, fordi du tror, at der så kommer mere saft ud hurtigere? Faktisk forholder det sig lige omvendt. Når du trykker hårdt, reducerer du hastigheden på saftpresserens motor, så den ikke kan fungere korrekt. Og hvad har det så med slibning at gøre?

Tja, folk gør det samme, når de sliber. De tror, at jo hårdere man trykker, jo mere materiale fjerner sliberen.

Igen forholder det sig omvendt. Sliberens motor blokeres, så den ikke kan arbejde korrekt. Desuden bliver du træt og får ondt i hænder og håndled.

Det er grunden til, at SKIL har lanceret slibere med trykstyring. Princippet er meget enkelt. Vores sliber har 4 LED-indikatorer: to grønne, en orange og en rød. De reagerer på trykket på sliberen. Så længe du bliver i den »grønne zone«, fungerer sliberen korrekt, og du får det bedste sliberesultat. Hvis den orange indikator lyser, trykker du for hårdt. Og hvis den røde indikator lyser, er det vigtigt, at du reducerer trykket og lader værktøjet gøre arbejdet. Hvorfor skulle du også bruge dine kræfter, hvis værktøjet kan gøre arbejdet for dig?