Historie

Sådan startede det...

1921

Det hele begynder i 1921, da opfinderen Edmond Michel besøger en sukkerrørsmark i den amerikanske delstat Louisiana. Han lægger mærke til, hvordan landarbejderne hakker sig vej gennem de tykke, seje sukkerrør ved hjælp af macheter. Arbejdet er utrolig opslidende. Michel er ikke i tvivl om, at det må kunne gøres på en nemmere måde. Spiren er lagt til Skil Corporation.

Hjemme på sit værksted i New Orleans udvikler Michel en mekanisk machete. Men for at maskinen kan fungere optimalt, er klingerne nødt til at rotere på én eller anden måde. Inden længe forbedrer han sin prototype, og i 1923 har han udviklet verdens første håndholdte elsav. Et dagblad i New Orleans omtaler opfindelsen i en stort opsat artikel.

Joseph W. Sullivan, der beskæftiger sig med at udvikle landbrugsarealer, læser artiklen under en rejse fra Minneapolis til Florida. Han synes, idéen ser storartet ud, og rejser med det samme videre til New Orleans for at få Edmond Michel i tale.

1924

Efter yderligere forbedringer af den elektriske håndsav bliver "The Michel Electric Handsaw Company" grundlagt af Edmond Michel og Joseph W. Sullivan. Deres banebrydende sav giver de navnet "Skilsaw".

1926

Edmond Michel nærer et ønske om at vende tilbage til det, der giver ham størst glæde i tilværelsen: lave opfindelser. Han udtræder derfor af virksomheden. Samme år ændrer "The Michel Electric Handsaw Company" navn til "Skilsaw Incorporated". Og ved udgangen af det følgende år fremstilles rundsav nr. 2 000.

1928

I disse år benyttes formstøbt aluminium for første gang til fremstilling af elværktøj. SKIL er én af pionererne inden for brug af aluminium, der gør maskinerne både lettere og mere robuste. Samtidig bliver der indarbejdet forskellige sikkerhedsanordninger. Den første håndholdte elektriske rundsav, "Model E", sættes i produktion.

1934

Efter i en nogle år udelukkende at have markedsført rundsave introducerer SKIL sine første elektriske boremaskiner.

1936

SKIL indfører forsikrings- og pensionsordninger for sine medarbejdere. Arbejdsgivere kan vælge og vrage, og de ansatte kan normalt ikke påregne nogen form for goder, så set med samtidens øjne er det et meget fremskridtsvenligt socialt tiltag.

1937

Rundsaven "Model 77", der bliver SKILs flagskib, sættes i produktion. Maskinen er robust og pålidelig og bliver hurtigt til de-facto-standard for hele branchen. Eksperter er ikke sene til at udnævne maskinen til den bedste håndholdte elektriske sav til dato.

1947

Skils sortiment udvides med produkter som elektriske skruetrækkere, slagnøgler, boremaskiner og hamre samt slibemaskiner, hækkeklippere og forskellige slags rundsave – plus et stort udvalg af tilbehør!

1952

Virksomheden skifter navn fra "Skilsaw Incorporated" til "Skil Corporation" for at afspejle bredden i sortimentet, der på dette tidspunkt omfatter flere hundrede modeller. Navnet "Skilsaw" registreres som ét af virksomhedens varemærker.

1961

Den store eksportsucces bevirker, at SKIL beslutter at etablere en selvstændig europæisk organisation, og samme år åbner Skil Nederland N.V. i Breda i det sydlige Holland. John W. Sullivan, sønnesøn af grundlæggeren Joseph Sullivan, overtager som koncernchef. I årets løb udvider SKIL sine aktiviteter med salgskontorer i et stort antal europæiske lande. Filialen i Breda opgraderes til europæisk hovedkontor med ansvar for hele det kontinentale marked.

1966

Bolton Sullivan, søn af virksomhedens grundlægger Joseph Sullivan, besøger SKILs europæiske hovedkontor i Breda. Samme år fremstilles SKIL-værktøj nr. 10 millioner.

1996

SKIL opkøbes af Robert Bosch GmbH.

2008

SKIL i Europa lancerer serien "SKIL Masters". Det indebærer, at SKIL ud over gør-det-selv-produkter nu også markedsfører en serie værktøj til professionelle brugere.

2011

Skils haveredskaber relanceres i Europa. Hele sortimentet af produkter til haven er udstyret med SKILs unikke "Easy Storage"-system for nem, pladsbesparende opbevaring.

2017

I 2017 blev SKIL opkøbt af Chervon (HK) Ltd. Chervon har som sin mission kontinuerligt at udvikle nyskabende produkter, hvilket passer perfekt med SKILs fokus på udvikling af intelligente, brugervenlige produkter til overkommelige priser.