Fremstil en pallesofa med tilhørende bord

94% of 100%
Pallemøbler kan give haven et helt nyt udseende på rekordtid, og uden at det koster en formue. En pallesofa på møbelhjul gør haven dejlig indbydende. Og det tilhørende pallebord med påmalet skakbræt og dambrikker byder på mange timers underholdning.
 1. Trin 1: Paller er uhøvlede og fulde af splinter. Et godt råd er derfor at slibe pallerne, så de er pænt glatte og fri for splinter.
 2. Trin 2 (bænk og bord): Anbring to paller oven på hinanden til sofasædet og to paller oven på hinanden til bordet. Fastgør pallerne indbyrdes med skruer, så de ikke skrider. Benyt en ledningsfri boremaskine til at dreje skruerne på 4×50 mm i ved siden af de ni klodser.
 3. Trin 3 (bænk): Skær de mellemfaldende lister under det bagerste bræt af, så der opstår et indhak, hvor ryglænet skal være.
 4. Trin 4 (bænk): Den sidste løse palle fungerer som ryglæn for sofaen. Skær den bagerste række klodser af samt de øverste to brædder. (Tag eventuelt hammer og stemmejern til hjælp.) Bemærk: Lad de lodrette brædder være hele. Skær dem af til en længde på 16,5 cm.
 5. Trin 5 (bænk): Skyd ryglænet ind i indhakket i sædet, så det hviler i en vinkel. Fastgør ryglænet solidt med skruer på 5×70 mm.
 6. Trin 6 (bord): Skær listerne til i den rigtige længde og fastgør dem i spalterne på pallebordets overside med søm og/eller trælim. Herefter burde bordpladen udgøre en sammenhængende flade uden spalter.
 7. Trin 7 (bord): Benyt en slibemaskine til at slibe pallebordets bordplade.
 8. Trin 8 (bord): Mal bordet hvidt. Du kan male hele bordet hvidt eller nøjes med bordpladen.
 9. TIP!

  Du kan også male sofaen, mens du er i gang.
 10. Trin 9 (bord): Benyt blyanten og linealen til at tegne et skakbræt (samtidig et dambræt) med 8×8 felter på bordpladen. Mal halvdelen af felterne sorte. Feltet forrest til venstre, set fra hver spiller, skal være sort. Fordi bordpladen allerede er malet hvid, er det kun de sorte felter, der skal males (8x8 cm).
 11. Trin 10 (bænk og bord): Skru fire møbelhjul ind i de yderste fire klodser på undersiden af sofaen og bordet. Til det formål skal benyttes skruer 6×50 mm.
 12. TIP!

  Pallesofaen bliver rigtig indbydende, når den forsynes med hynder. Så er den dejlig behagelig at sidde i, og den ser flot ud.
 13. Trin 11 (bord): Benyt stiksaven til at skære 24× 2 cm tykke brikker ud af kævlen/rundstokken. (Lav eventuelt et par reservebrikker med det samme.) Mal halvdelen af brikkerne sorte og den anden halvdel hvide.
 14. Trin 12 (bord): Når brikkerne er tørre, kan de anbringes på skakbrættet. God fornøjelse!

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Fremstil en pallesofa med tilhørende bord

4.7
4.7 of 5

20 i alt

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0