Byg et insekthotel

78% of 100%
Ræk naturen en hjælpende hånd ved at opsætte et insekthotel i din have. Om foråret og sommeren fungerer insekthotellet som opholdssted og yngleplads, og om efteråret og vinteren kan det benyttes af overvintrende bier, humlebier, mariehøner og sommerfugle. Insekthoteller er blevet populære, og det er nemt at bygge sit eget insekthotel.
 1. Trin 1: Benyt stiksav til at skære to brædder ud på hver 70 cm (siderne), ét bræt på 23,2 cm, ét bræt på 25 cm og fire brædder på hver 20 cm.
 2. Trin 2: Benyt stiksaven til at skære siderne af foroven i en vinkel på præcis 45°. Her skal taget fastgøres.
 3. Trin 3: Glat savekanterne med slibemaskinen.
 4. Trin 4: Skru de fire brædder fast mellem de to sider af insekthotellet. Fórbor alle skruehuller, så træet ikke risikerer at flække. Begynd nedefra for at sikre, at det er i vater, og hold en
 5. Trin 5: Skru tagets to halvdele sammen diagonalt i en vinkel på 90° og fastgør dem med skruer foroven.
 6. TIP!

  Du må endelig ikke male eller lakere insekthotellet. Lugten skræmmer nemlig insekterne væk.
 7. Trin 6: Drej en skrue ind i en mur eller et hegn og hæng insekthotellet op på dén.
 8. Trin 7: Og så er tiden kommet til at fylde insekthotellet op. Skær bambusrørene ud med stiksaven og fyld det ene af insekthotellets værelser op med dem. Arrangér dem fortil, så tilskuerne får bedst muligt indblik i insekternes liv.
 9. Trin 8: Skær grenene ud med stiksaven og bor et antal dybe huller i grenstumperne – som tommelfingerregel med en diameter på 2 til 9 mm. Fyld de øvrige værelser op med bark, træflis, træuld og fyrrekogler, og så er insekthotellet ellers parat til at tage mod sine seksbenede gæster.

Bedømmelse

Bedøm denne trinvise vejledning.

Byg et insekthotel

3.9
3.9 of 5

13 i alt

 • 5
  7
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3