Varmepistol

  1. Optimal indstilling af temperatur og luftmængde

    Den optimale temperatur af en varmluftpistol afhænger af den konkrete opgave. Luftmængden er også vigtig at indstille ordentligt. Den afhænger af materialet, samt hvor hurtigt man arbejder. Det bedste resultat opnås med optimal indstilling af temperatur og luftmængde.
  2. Som tommelfingerregel er varmluftpistolens højeste temperaturindstilling beregnet til lodning, optøning af vandrør eller fjernelse af maling. De lavere temperaturindstillinger er velegnede til at tørre maling og forme plastgenstande. Prøv altid på et diskret sted på emnet ved lav temperatur og øg gradvis temperaturen, indtil resultatet er tilfredsstillende. Det afhænger af den konkrete opgave. Hvis man f.eks. fjerner maling eller lak med en varmluftpistol, er den optimale temperatur kendetegnet ved, at malingen bliver blød og begynder at boble op. Så er det legende let at skrabe malingen af. Hvis man lodder kobberrør med en varmluftpistol, kan man se, når temperaturen er optimal, idet loddet begynder at smelte og trække ind i fugen.
  3. Igen opnås det bedste resultat ved at afprøve varmluftpistolen med forskellige indstillinger af luftmængden. Hvis det kun er en begrænset del af emnet, der skal varmes op – f.eks. ved lodning eller svejsning på små printplader – er en lille hastighed normalt at foretrække. Ellers risikerer man nemlig man nemlig at varme hele emnet op. Hvis man benytter sin varmluftpistol til at tænde op i grillen eller fjerne maling på et større areal, er en stor luftmængde helt perfekt. Luftmængden skal imidlertid begrænses, så snart man når til skrøbelige dele som f.eks. vindueslister.